Isoleren in de zomer klinkt gek, maar is juist slim

De winter lijkt ver weg, en de verwarming kan langzaam uit. Het isoleren van je woning lijkt nu geen prioriteit te hebben. Maar juist nu de winterjassen weer opgeborgen zijn, is het slim om je woning te isoleren. We zetten 7 redenen op een rij waarom de zomer het uitgelezen moment is voor isolatie.

7 redenen waarom de zomer het uitgelezen moment is voor isolatie

1. Geen drukte, meteen een afspraak

Juist door het beeld dat isolatie iets voor de winter is hebben veel isolatiebedrijven het in de zomermaanden vaak minder druk dan in de winter. Dat betekent dat er korte wachttijden zijn waardoor je snel aan de slag kunt, en dus snel kunt beginnen met besparen. Bereken meteen wat bij jou thuis mogelijk is.

2. Direct energie besparen wanneer het weer kouder wordt

Wanneer de zomer voorbij is en het weer koud wordt ben jij al voorzien van goede isolatie. Door nu vast te isoleren start je meteen met besparen op de eerste koude dagen.

3. Minder kans op onvoorziene vertraging

Door de warmte in de zomer verdwijnt het vocht onder je woning. De kans dat er onvoorziene vertraging ontstaat, door bijvoorbeeld vocht in de kruipruimte dat eerst afgevoerd moet worden, wordt kleiner. Check eerst of je een kruipruimte hebt.

4. Lekker koele woning in de zomer

Wat veel mensen niet weten is dat isolatie niet alleen de warmte binnenhoudt in de winter maar ook de hitte buiten houdt in de zomer. Lees hier alles over hoe spouwmuurisolatie werkt.

5. Installatiedag in lekker weer

Bij sommige installaties van energiebesparende maatregelen is het niet handig of veilig als bewoners in de woning aanwezig zijn tijdens de installatie. Nu we een stuk vaker thuis zijn is het fijn dat in de zomer uitgeweken kan worden naar de tuin of het balkon.

6. Subsidie op isolatie

Sinds september 2019 is er subsidie beschikbaar voor isolerende maatregelen. Woningeigenaren die 2 isolerende maatregelen toepassen aan hun woning kunnen ongeveer 20% van het aankoopbedrag terugkrijgen. Deze subsidie kun je aanvragen via de ISDE-regeling.

7. Makkelijker ventileren

Zet ‘s ochtends maximaal een uur de ramen en deuren tegenover elkaar open. Zo lucht jouw woning goed door voordat het echt warm wordt buiten. Houd de ramen en deuren vervolgens de gehele dag zo veel mogelijk dicht. Lees meer over een gezond binnenklimaat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Groene energie

Energie vergelijken doe je online!

Energie vergelijken, steeds meer mensen kiezen ervoor om dit te doen en in onze ogen is dat logisch. Wanneer je let op de kleintjes kan je een stuk makkelijker sparen voor de dingen die je echt leuk vindt in het leven en met energie vergelijken kan je zeker wat geld besparen. Echter doe je dit […]

Read More
Groene energie

Tijdelijke verhoging subsidie isolatie

Goed nieuws voor iedereen die van plan is om isolerende maatregelen te laten installeren. Je krijgt tijdelijk meer subsidie voor het isoleren van je woning. Via de SEEH-regeling is het mogelijk compensatie te krijgen voor aanschaf- en installatiekosten van isolatie door middel van een subsidie. In plaats van 20% van de kosten wordt van 1 juni tot en […]

Read More
Groene energie

Zonnepanelen uitbreiden of bijplaatsen. Wat moet ik regelen?

Wanneer je meer energie wilt opwekken (en er is nog plek op het dak) is het mogelijk om je zonnepanelensysteem uit te breiden. Dit kan door een aantal zonnepanelen bij te plaatsen  of door een tweede zonnepanelensysteem neer te leggen. Aan beide opties zitten voor- en nadelen. Lees meer over welke vorm bij jou past, en waar je […]

Read More