Tijdelijke verhoging subsidie isolatie

Goed nieuws voor iedereen die van plan is om isolerende maatregelen te laten installeren. Je krijgt tijdelijk meer subsidie voor het isoleren van je woning.

Via de SEEH-regeling is het mogelijk compensatie te krijgen voor aanschaf- en installatiekosten van isolatie door middel van een subsidie. In plaats van 20% van de kosten wordt van 1 juni tot en met 31 december 2020 30% van de kosten vergoed.

Wat is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)?

Voor het nemen van energiebesparende maatregelen verleent het RVO.nl subsidie. Dit gaat in de vorm van een ‘potje’. De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is zo’n potje bedoeld om isolerende maatregelen mee te financieren. Vanaf het einde van de zomer 2019 kunnen eigenaar-bewoners hier gebruik van maken. De subsidie wordt alleen verleend als er is gekozen voor minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen. Lees hier alles over SEEH en haar voorwaarden.

Waarom is de subsidie voor isolatie verhoogd?

Sinds 1 juni 2020 kunnen woningeigenaren die twee isolerende maatregelen toepassen aan hun woning ongeveer 30% van het aankoopbedrag terugkrijgen. Voorheen was dit rond de 20%.

Deze verhoging van tegemoetkoming is tijdelijk en loopt tot 31 december 2020. Minister Ollongren benadrukt dat het kabinet woningeigenaren in deze onzeker tijden tegemoet wil komen en woningeigenaren wil stimuleren om de beslissing om hun huis te verduurzamen niet uit te stellen.

Wanneer maak je aanspraak op de verhoogde subsidie?

De verhoogde subsidie is alleen aan te vragen wanneer er wordt geïnvesteerd in isolerende maatregelen. Ook moet een woningeigenaar aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Er moeten minimaal twee isolatiemaatregelen uitgevoerd worden
  • De aanvrager moet zowel eigenaar als bewoner zijn van de woning
  • Beide maatregelen moeten worden betaald tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020
  • De aanvraag voor subsidie moet uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend

Wat als je isolatie hebt gerealiseerd vóór 1 juni 2020?

De originele SEEH-regeling is geopend op 15 augustus 2019. Heb je na die tijd minimaal twee isolerende maatregelen laten installeren, maar heb je deze betaald vóór 1 juni 2020? Dan kun je op dezelfde wijze aanspraak maken op de originele subsidie van 20%. De verhoging gaat in dat geval niet op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Groene energie

Hoe XPEL folie en Absolute Motors de industrie veranderen

XPEL folie en Absolute Motors zijn twee bedrijven die de afgelopen jaren een enorme impact hebben gehad op de auto-industrie. XPEL is een van de leidende bedrijven in de verkoop van auto-beschermfolie, terwijl Absolute Motors een van de meest innovatieve automerken is. In dit artikel zullen we beide bedrijven bekijken en bekijken hoe ze de […]

Read More
Groene energie

Energie vergelijken doe je online!

Energie vergelijken, steeds meer mensen kiezen ervoor om dit te doen en in onze ogen is dat logisch. Wanneer je let op de kleintjes kan je een stuk makkelijker sparen voor de dingen die je echt leuk vindt in het leven en met energie vergelijken kan je zeker wat geld besparen. Echter doe je dit […]

Read More
Groene energie

Isoleren in de zomer klinkt gek, maar is juist slim

De winter lijkt ver weg, en de verwarming kan langzaam uit. Het isoleren van je woning lijkt nu geen prioriteit te hebben. Maar juist nu de winterjassen weer opgeborgen zijn, is het slim om je woning te isoleren. We zetten 7 redenen op een rij waarom de zomer het uitgelezen moment is voor isolatie. 7 […]

Read More